top of page

KURACIE KARI S BAKLAŽÁNOM

Večer, keď sa vrátite domov z práce, ste unavení a hladní. Vtedy padne vhod rýchly a ľahký recept z kuracieho mäsa, baklažánu a kari.

Celá príprava trvá 20 minút, počas ktorých sa vám stihne aj uvariť ryža, ktorá je ako príloha.

POTREBUJEME

250g kuracích pŕs

1 stredne veľký baklažán

1 väčšiu ČL červenej kari pasty

200ml kokosového mlieka

1ČL soli

olivový alebo sézamový olej

Baklažán a kuracie prsia si nakrájame na drobné kocky. Na oleji ich restujeme zhruba 10-15 minút. Pridáme soľ. Keď sú kura a baklažán dobre orestované, pridáme červené kari.

Túto hotovú orientálnu pastu dostanete v ázijských shopoch. Je dostať aj vo verzii zelenej. Tieto pasty sú zmesou rôzneho korenia, preto bývajú dosť pikantné, takže pozor pri ich používaní. Ak jej dáte veľa, vypáli vám pusu. Kto má rád pikantné len smelo do nej.

Po otvorení ju skladujeme v chlade, kde nám vydrží veľmi dlho. Keďže jej je veľa, neminieme ju rýchlo a tak ju máme stále po ruke, ak na ňu dostaneme chuť.

Pastu si musíme najprv trocha orestovat samotnú na panvici, nech sa rozvinú všetky jej chute. Nemusíte na to použiť novú panvicu. Stačí ak si trocha odsuniete mäso a pridáte pastu, ktorú orestujeme 2-3 minútky.

Pridáme kokosové mlieko. Tento raz som vyskúšala kokosové mlieko od Alpro, ktoré bolo na moje gusto dosť riedke. Je asi vhodnejšie do nápojov ako na varenie. Na varenie používam kokosové mlieko Aroy-D, ktoré dostanete tiež v Azia shope.

Počas varenia pekne zhustne a dodá jedlu krásnu kokosovú chuť.

Varíme spolu ešte asi 5 minút.

Ak ste si pred varením Kari postavili ryžu, večeru máte hotovú.

Najlepšie sa ku Kari hodí basmati alebo jasmínová ryža.

Dobrú chuť

Adelkas Kitchen

  • Instagram
  • Facebook
ARCHÍV
HĹADAJ PODĹA SUROVINY - TAGY
bottom of page