top of page

ORIGINÁLNY SVADOBNÝ VEJÁR 2v1


V čase, keď som už tušila, že počas mojej svadby bude teplo, rozhodla som sa pre hostí pripraviť "programový vejár" alebo program na vejáry.

Za prvé to nie je vôbec zložitá vec, za druhé vyzerá velmi originálne, poslúži na ovievanie a za štvrté vaši hostia budú vedieť, čo sa bude kedy diať.

Na výrobu potrebujete zopár pomôcok, trocha kreativity a program v počítači na písanie textu s rôznymi fontami.

Ak sa rozhodnete aj vy vyrobiť si takúto peknú spomienku a pomôcku pre hostí, určite vás poteší, že to ani nie je veľmi finančne náročné. Mňa stálo zhruba 35 kusov 15,- euro a asi dve hodinky času.

Tieto vejáre nemusíte nutne vyrábať iba na svadbu, ale napríklad na narodeniny alebo rôzne oslavy. Môžete tam napísať krátke poďakovanie, či iné informácie pre ľudí - básničku, vtip...

 

BUDETE POTREBOVAŤ

  • lepiacu pištol

  • lepidlo na papier

  • drevené paličky (dostanete v zdravotníckych potrebách. 100 kusov cca 2,-eurá)

  • akrilovú farbu podľa vlastného výberu

  • napísaný text na A4

 

POSTUP

Začnite s textom, ktorý by mal váš vejár obsahovať. Berte ohľad na to, že A4 budete skladať na polku. Text píšte na dĺžku na jednu aj druhú polku. Keď papier zložíte, vznikne vám obojstranný popísaný papier.

Pri písaní budte kreatívny. V denšnej dobe rôznych foriem a tvarov písma sa naozaj môžete vyhrať. Vkladajte rôzne vzory alebo obrázky. Drahšia verzia môže obsahovať aj vaše fotky. Vtedy použijete farebnú tlač.

Doporučovala by som vám vytlačiť text na kvalitnajší papier. V každej kopírovacej službe vám ponúknu papier na výber- od matných, so štruktúrou, lesklých...majú vyššiu gramáž ako klasické papiere. Samozrejme majú aj rôzne farby. Ja som vybrala matný papier s jemnou štruktúrou krémovej farby. Pomôžu vám aj s preložením papieru na polku. Ja som to zvládla doma sama, ale vy môžete túto službu využiť.

Ako ďalšie si pripravíme paličky. Keď máme vybratú akrylovú farbu, na podložke najprv natrieme jednu stranu a po zaschnutí natrieme druhú stranu. Po vyschnutí sú pripravené.

Zapnite si lepiacu pištol, pripravte lepidlo na papier, vytlačené A4 a paličky.

Môžeme začať.

Z rubovej strany papieru dáme lepidlo na papier. Na jednu tretinu paličky z oboch strán dáme lepidlo z pištole.

Hneď zlepujeme. Snažíme sa, aby sme dali paličku do stredu.

Poriadne pritlačíme, aby sa zlepili všeky rohy aj palička.

Vejáre sú hotové asi za 10 minút, keď lepidlá zaschnú.

Nech máte takú peknú svadbu ako ja :-) a veľa spokojných svadobných hostí, ktorých očaríte aj vďaka "programovému vejáru" a svojou kreativitou a handmade zručnosťou.

 

Inšpirovala som vás? Zdielajte návod na SVADOBNÉ VEJÁRE a

POZRITE SI AJ ĎALŠIE MOJE ČLÁNKY.

Adelkas Kitchen

  • Instagram
  • Facebook
ARCHÍV
HĹADAJ PODĹA SUROVINY - TAGY
bottom of page