top of page

POZNÁTE JEDLÉ KAMIENKY?


Čo sú jedlé kamienky? Sú to zábavné cukríky, ktoré vyzerajú ako kamienky, ale ich čaro sa ukrýva v ich vnútre.

 

Kedysi dávno som ich jedla v zahraničí a rozhodla som sa ich zohnať aj u nás. Keďže sa tento rok pripravujem na svoju svadbu, hľadala som rôzne malé prekvapenia pre našich hostí. Jedným z nich sa stanú aj tieto jedlé kamienky. Bola som rada, že som ich našla v jednom obchode skoro pri mne, takže som si ich nemusela pracne zháňať v zahraničí. Prišli k nám totiž až z Talianska a teraz ich dostanete už aj u nás na Slovensku v obchode menom Tiffany.

 

Porozsýpané po svadobnom stole určite nejedného hosťa pomýlia, že sú to naozaj malé kamienky. O to väčšie bude prekvapenie, keď ich ochutnajú. V každom z nich sa totiž skrýva malé tajomstvo- zmes čokolády, orieškov alebo krémov rôznych príchutí.

Mne najviac chutili kamienky-cukríky, ktoré majú v sebe ovocné želé. Boli šťavnaté a tak dobré.

Prekvapením bol pre mňa cukrík s horkou čokoládou a chilli. Bol extra pikantný. Ešte dlhý čas po dojedení som mala v ústach príjemne štiplavo.

 

Príchuti je však omnoho viac. Na jeden krát sa nedajú ani všetky ochutnať. Napríklad jogurtové, citrónové, malinové...v obchode si ich môžete poochutnávať a až potom si vyberiete tie, ktoré vám učarujú najviac.

Ja som si vybrala klasické čokoládové, s mandľami, cereálne, malinové a kokosové. Nech si ľudia majú z čoho vybrať.

Milá pani majiteľka vám ochotne poradí pri výbere.

 

Kamienkové cukríky najviac pripomínajú kamienok v bielej farbe, ale keďže máme radi aj iné farby, cukríky sa vyrábajú vo veselých aj elegantných farbách. Naša téma svadby bude "LEVANDUĽOVÁ", tak na našom stole pristanú aj kamienky fialové a ružové.

 

Najväčším prekvapením pre mňa bolo, že sa na tieto malé kamienky dá aj písať. Samozrejme nepíšete si na ne sami. V obchode vám na ne radi natlačia v špeciálnom prístroji nápis aký len chcete. Mená, dátumy, rôzne priania alebo aj logo či adresu vašej firmy.

Keď som videla popísané cukríky, hneď ma napadlo, že by boli úžasné ako malá pozornosť ku kávičke v nejakej kaviarni napríklad s jej logom alebo názvom kaviarne.

 

Cukríky samozrejme nie sú určené len na svadby, aj keď na sviatočnom stole krásne vyniknú a ozdobia ho. Ale napríklad aj pri rôznych oslavách môžu byť veľmi zábavné. Vystreliť si z kamarátov (z malých aj veľkých), že vy viete zjesť aj kameň, môže byť super.

Stante sa fanúšikom kamienkových cukríkov na facebooku TiffanyCandies.

 

V septembri 2017, (po našej svadbe) vám poviem ako sa tieto kamienky páčili našim hosťom v článku "12 mesiacov do svadby".

Mne sa páčia veľmi.

 

Podeľte sa o článok s ostatnými

Adelkas Kitchen

  • Instagram
  • Facebook
ARCHÍV
HĹADAJ PODĹA SUROVINY - TAGY
bottom of page